ძიება

ციმბირული პელმენი აზიურად

ციმბირული პელმენი აზიურად
ingredients icon
ინგრედიენტები

4 ულუფისთვის:

    • პელმენი „ციმბირული“ – 800 გ

    • სოიოს სოუსი – 4 ს.კ.

    • ბრინჯის ძმარი – 2 ს.კ.

    • ნიორი – 2 კბილი

    • ჯინჯერი (გახეხილი) – 1 ჩ.კ. 

    • მწვანე ხახვი – 2 ღერი

    • წითელი ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი

    • შავი სეზამის მარცვლები – 1 ჩ.კ.

    • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.

    • პილპილი 

    • ლიმონის წვენი

    chef hat icon
    მომზადების წესი

    პელმენი მოხარშეთ მარილიან წყალში 7-8 წუთის განმავლობაში. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი, დაჭერით წიწაკა და მოშუშეთ ჯინჯერთან და ნიორთან ერთად. დაამატეთ სოიოს სოუსი, ბრინჯის ძმარი, სეზამის მარცვლები და მწვანე ხახვი.

    დააყარეთ მოხარშული პელმენი და ურიეთ დაბალ ცეცხლზე 2-3 წუთის განმავლობაში.


    სერვირება:

    მორთეთ მწვანე ხახვით და სუფრაზე მიიტანეთ პილპილით შეზავებულ ლიმონის წვენთან ერთად.

    ციმბირული კლასიკა აღმოსავლური ნოტებით.


    მიირთვით და ისიამოვნეთ!