ციმბირული პელმენი აზიურად
პელმენი „ციმბირული“ – 800 გ
სოიოს სოუსი – 4 ს.კ.
ბრინჯის ძმარი – 2 ს.კ.
ნიორი – 2 კბილი
ჯინჯერი (გახეხილი) – 1 ჩ.კ.
მწვანე ხახვი – 2 ღერი
წითელი ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი
შავი სეზამის მარცვლები – 1 ჩ.კ.
ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
პილპილი
ლიმონის წვენი
პელმენი მოხარშეთ მარილიან წყალში 7-8 წუთის განმავლობაში. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი, დაჭერით წიწაკა და მოშუშეთ ჯინჯერთან და ნიორთან ერთად. დაამატეთ სოიოს სოუსი, ბრინჯის ძმარი, სეზამის მარცვლები და მწვანე ხახვი.
დააყარეთ მოხარშული პელმენი და ურიეთ დაბალ ცეცხლზე 2-3 წუთის განმავლობაში.
სერვირება:
მორთეთ მწვანე ხახვით და სუფრაზე მიიტანეთ პილპილით შეზავებულ ლიმონის წვენთან ერთად.
ციმბირული კლასიკა აღმოსავლური ნოტებით.
მიირთვით და ისიამოვნეთ!