ძიება

ფონდიუ პელმენით

ფონდიუ პელმენით
ingredients icon
ინგრედიენტები
4 ულუფისთვის:
  • ხორცის პელმენი – 10 ცალი

  • კარტოფილის პელმენი – 10 ცალი

  • თეთრი ღვინო – 250 მლ

  • ლაიმი – 1 ცალი

  • კარაქი – 30 გ

  • ყველი გაუდა – 400 გ

  • ყველი ემენტალი – 300 გ

  • მუსკატის კაკალი (დაფქული) – ერთი მწიკვი

  • დაღერღილი წიწაკა – ½ ჩ.კ.

  • ორეგანო – 1 ჩ.კ.

  • სეზამის მარცვლები – 1 ჩ.კ.

  • ნუში – 2 ს.კ.

  • ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.

  • თაფლი – 1 ჩ.კ.

  • მარილი

  • პილპილი

chef hat icon
მომზადების წესი

პელმენი ჩაყარეთ მდუღარე მარილიან წყალში და ხარშეთ 7-8 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ოდნავ შებრაწეთ ტაფაზე.

ქვაბში გააცხელეთ თეთრი ღვინო ლაიმის წვენთან და კარაქთან ერთად. როგორც კი ადუღდება, ჩაამატეთ გახეხილი გაუდა და ემენტალი. ნელ-ნელა ურიეთ. დაუმატეთ მუსკატი, პილპილი და წიწაკა.


სერვირება:

ყველის მასა გადაიტანეთ თეფშზე, მოაყარეთ ორეგანო, სეზამის მარცვლები, წიწაკა და დაჭრილი ნუში. ზემოდან დაალაგეთ შებრაწული პელმენი და დააწვეთეთ ცოტა თაფლი.


გაამოთ!