კარტოფილის ბალიშები არაჟნისა და მაწვნის სოუსით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
კარტოფილის პელმენი – 800 გ
არაჟანი – 200 გ
მაწონი – 200 გ
ხახვი – 1 დიდი თავი (დაახ. 150 გ)
ნიორი – 3 კბილი
კარაქი – 50 გ
ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
პარმეზანი – 100 გ (ფირფიტებად ან გახეხილი)
პილპილი
მარილი
მუსკატის კაკალი (დაფქული)
მომზადება:
აადუღეთ წყალი, დაუმატეთ მარილი და ერთი სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი. ჩაყარეთ პელმენი და ხარშეთ 7-8 წუთი, შემდეგ გადმოიღეთ და ცოტა ნახარში შეინახეთ.
ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, მოაყარეთ დაჭრილი ხახვი და შუშეთ, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს.
სოუსისთვის ჯამში აურიეთ არაჟანი, მაწონი, გახეხილი ნიორი, მარილი, პილპილი, მუსკატი და მოშუშული ხახვი. დაუმატეთ ცოტა ზეითუნის ზეთი და, საჭიროების შემთხვევაში, პელმენის ნახარში, რათა მიიღოთ სასურველი ტექსტურა.
პელმენი მოათავსეთ სოუსში, ფრთხილად აურიეთ და გააჩერეთ რამდენიმე წუთით დაბალ ცეცხლზე.
სერვირება:
კერძი გადაიტანეთ თეფშზე და ზემოდან მოაყარეთ პარმეზანის ფირფიტები ან გახეხილი პარმეზანი. სურვილისამებრ – მწვანილიც.
მიირთვით და ისიამოვნეთ!