კარტოფილის პელმენი ისპანახითა და ყაბაყით
4 ულუფისთვის:
აადუღეთ წყალი, დაუმატეთ მარილი და ერთი სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი. ჩაყარეთ პელმენი, ხარშეთ 7-8 წუთი, გადაწურეთ და შეინახეთ ცოტა ნახარში.
ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი, მოაყარეთ სეზამის მარცვლები და ორეგანო, შემდეგ – გახეხილი ყაბაყი. მოშუშეთ, დაამატეთ დაჭრილი ნიორი და ისპანახი. ურიეთ, სანამ ყველაფერი არ დარბილდება.
მომზადებულ მასას შეურიეთ ნაღები, პელმენის ნახარში და გააჩერეთ რამდენიმე წუთით. შემდეგ დაუმატეთ პელმენი და კარაქი. ბოლოს – ლიმონის წვენი.
სერვირება:
თეფშზე გადაანაწილეთ ნაზ სოუსში ჩაწყობილი პელმენი, მორთეთ სეზამის მარცვლებით, ბაზილიკის ფოთლებითა და წითელი მოცხარით.
გაამოთ!