ძიება

კარტოფილის პელმენი ხრაშუნა ბადრიჯნით

კარტოფილის პელმენი ხრაშუნა ბადრიჯნით
ingredients icon
ინგრედიენტები

 4 ულუფისთვის:

  • კარტოფილის პელმენი – 800 გ

  • ზეითუნის ზეთი – 4 ს.კ.

  • პომიდორი (კანგაცლილი ან დაკონსერვებული) – 800გ

  • შაქარი – 2 ს.კ. (ან თაფლი – 1 ს.კ.)

  • ნიორი – 4 კბილი

  • ოხრახუში – 100 გ

  • მწვანე ხახვი – 4 ღერი

  • ცერეცო – 30 გ

  • ორეგანო ან მაიორანი – ½ ჩ.კ.

  • ლიმონის წვენი – 1 ცალი ლიმონისგან (დაახლოებით 40-50 მლ)

  • მწვანე და შავი ზეთისხილი – საერთო ჯამში 100 გ

  • ბაზილიკი – 50 გ     

  • მარილი

  • პილპილი

chef hat icon
მომზადების წესი

დიდ ქვაბში აადუღეთ წყალი, დაუმატეთ მარილი და 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი. ჩაყარეთ პელმენი და ხარშეთ 7-8 წუთი. გადმოიღეთ და ცოტა ნახარში შეინახეთ.

ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი, ჩაყარეთ კანგაცლილი დაჭრილი პომიდორი ან პომიდვრის კონსერვი თავისი წვენით. დაუმატეთ დაჭრილი ნიორი, შაქარი (ან თაფლი), ორეგანო და ლიმონის წვენი. ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ შესქელდება.

შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ოხრახუში, მწვანე ხახვი, ცერეცო და ზეთისხილი. აურიეთ და ხარშეთ კიდევ რამდენიმე წუთი.

მიღებულ მასაში ჩააწყვეთ მოხარშული პელმენი სოუსში და ფრთხილად ამოურიეთ. სურვილის შემთხვევაში, შედარებით მსუბუქი კონსისტენციის მისაღებად, დაამატეთ ცოტა პელმენის ნახარში.  


სერვირება
:

კერძი გადაიტანეთ თეფშზე, მორთეთ სურნელოვანი ბაზილიკით, წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვითა და ოხრახუშით. შეგიძლიათ მოაყაროთ ცოტა გახეხილი პარმეზანიც, თუ ეძებთ გემოს დამატებით სიმდიდრეს.


გაამოთ!