ძიება

შებოლილი ყველის ვარენიკები ქლიავისა და ისპანახის გარნირით

შებოლილი ყველის ვარენიკები ქლიავისა და ისპანახის გარნირით
ingredients icon
ინგრედიენტები
4 ულუფისთვის:
  • შებოლილი ყველის ვარენიკები – 800 გ

  • ქლიავი – 6-8 ცალი 

  • ისპანახი – 150 გ

  • ქინძი – 50 გ

  • კამა – 20 გ

  • ნიორი – 1 კბილი

  • შაქარი – 20 გ

  • კარაქი – 20 გ

  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.

  • დაღერღილი წიწაკა 

  • შავი და თეთრი სეზამის მარცვლები – თითო ჩ.კ.

  • პარმეზანი (გახეხილი) – 50 გ 

  • მარილი

chef hat icon
მომზადების წესი

მოხარშეთ ვარენიკები მარილიან წყალში. გადაწურეთ და შეინახეთ სხვა ინგრედიენტების მომზადებამდე.

ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. ჩააწყვეთ შუაზე გაჭრილი ქლიავი, მოაყარეთ შაქარი და დაასხით 2-3 ს.კ წყალი, რომ სიროფად იქცეს. შემდეგ დაამატეთ კარაქი, დაჭრილი ნიორი, წიწაკა და მწვანილი.

ცალკე, გრილს მოაყარეთ პარმეზანი და სეზამი, ზემოდან დაალაგეთ მოხარშული ვარენიკები და ოდნავ შებრაწეთ, სანამ ყველი არ შეიფერება.


სერვირება:

თეფშზე მოათავსეთ ქლიავის გარნირი, ზედ მოაწყვეთ შებრაწული ვარენიკები და მოაყარეთ ახალი მწვანილი ან, დამატებით, სეზამი. 

ეფექტური და არომატული კერძი! 


მიირთვით და ისიამოვნეთ!