სოკოს ვარენიკის წვნიანი
სოკოს პელმენი – 40 ცალი
სოკო – 200 გ
სტაფილო – 1 ცალი
ნიახური – 1 ღერი
პრასი – 1 ღერი
ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი
პომიდორი ჩერი – 6-7 ცალი
ხახვი – ნახევარი თავი
ნიორი – 2 კბილი
ჯინჯერის მარინადი – 4 პატარა ნაჭერი
თეთრი ღვინო – 100 მლ
ზეითუნის ზეთი – 3 ს.კ.
ლიმონის წვენი – 1 ცალი ლიმონიდან (დაახლ. 40 მლ)
ქინძი, ოხრახუში, ცერეცო – 20-20 გ
პილპილი
მარილი
ტაფაზე მოშუშეთ ხახვი და სტაფილო ზეითუნის ზეთში. დაუმატეთ დაჭრილი ბულგარული, ნიორი და თეთრი ღვინო. გადაიტანეთ ქვაბში, ჩაასხით 1.5 ლ წყალი და ჩაყარეთ პელმენი.
შემდეგ ეტაპობრივად დაამატეთ სოკო, პრასი, პომიდორი ჩერი, ნიახური, დაჭრილი მწვანილი და მარილ-პილპილი გემოვნებით. ბოლოს – ლიმონის წვენი და ცოტა შაქარი ბალანსის დასაცავად.
სერვირება:
წვნიანი გადაიტანეთ ღრმა თეფშში, მოაყარეთ ჯინჯერის მარინადი, სეზამის მარცვლები და მწვანილი.
გემრიელად მიირთვით!