ვრაპი კოტლეტით
4 ულუფისთვის:
კოტლეტი „ოჯახური“ – 4 ცალი
მწვანე ხახვი – 2 ღერი
მჟავე კიტრი – 2 ცალი
პომიდორი – 1 ცალი
სალათი „აისბერგი“ – 100 გ
კიტრი – 1 ცალი
ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი
ჰალაპენიო – 1 ცალი
პარმეზანი – 50 გ
ავოკადო – 1 ცალი
კვერცხი – 3 ცალი
ზეითუნის ზეთი – 3 ს.კ.
დიჟონის მდოგვი – 2 ს.კ.
მარცვლოვანი მდოგვი – 2 ს.კ.
„ბებოს ლავაში“ – 4 ცალი
პილპილი
მარილი
შაქარი
ცხელ ტაფაზე შეწვით კოტლეტი და გადადეთ გვერდზე.
სოუსის მოსამზადებლად ათქვიფეთ 3 კვერცხის გული, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი, მწიკვი შაქარი და მარილი გემოვნებით. შემდეგ ერთმანეთში აურიეთ მარცვლოვანი და დიჟონის მდოგვები და ცოტა პილპილი.
მოამზადეთ ბოსტნეული: დაჭერით სალათი „აისბერგი“, ხახვი, მჟავე კიტრი, კიტრი, პომიდორი, ბულგარული წიწაკა და ავოკადო. გახეხეთ პარმეზანი.
აწყობა:
ლავაშს წაუსვით მომზადებული სოუსი. ზემოდან მოათავსეთ დაჭრილი ბოსტნეული, გახეხილი პარმეზანი, კოტლეტი და ავოკადო. შემდეგ ფრთხილად გადაახვიეთ ისე, რომ მისცეთ ვრაპის ფორმა და მოათავსეთ ტოსტერში ან გრილზე დაახლოებით 1 წუთით, რომ ოდნავ დაიბრაწოს და შეიკრას.
სერვირება:
წვნიანი, ხრაშუნა ვრაპები გადაიტანეთ თეფშზე და, სურვილის შემთხვევაში, გვერდით მიუდგით სოუსიც.
გაამოთ!