ხორცის პელმენი ბადრიჯნითა და პარმეზანით
ხორცის პელმენი – 16 ცალი
ბადრიჯანი – 1 ცალი
პომიდორი ჩერი – 200 გ
პარმეზანი – 100 გ
ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
ნიორი – 1 კბილი
როზმარინი – ½ ჩ.კ.
შაქარი ან თაფლი – 1 ჩ.კ.
ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
ოხრახუში – 20 გ
ბაზილიკი – 10 გ
პილპილი
დაღერღილი წიწაკა
მარილი
ჩაყარეთ პელმენი მარილიან მდუღარე წყალში და ხარშეთ დაახლოებით 7-8 წუთის განმავლობაში.
ბადრიჯანი დაჭერით რგოლებად და შეწვით ტაფაზე.
ცალკე ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი, დაუმატეთ როზმარინი, ნიორი, შაქარი, პომიდორი და ლიმონის წვენი. შუშეთ რამდენიმე წუთი, შემდეგ ჩაამატეთ პელმენი და შემწვარი ბადრიჯანი.
სერვირება:
მზა კერძს მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში და ბაზილიკი. სურვილისამებრ, მოასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი.
მიირთვით და ისიამოვნეთ!