ყველის ვარენიკი ხილის სოუსით
ყველის პელმენი – 800 გ
პარმეზანი – 50 გ
ატამი – 2 ცალი
მარწყვი – 200 გ
მოცვი – 100 გ
ნუში – 50 გ
თაფლი – 3 ს.კ.
მაწონი (გაწურული) – 200 გ
ბაზილიკი – 1 კონა
თეთრი სეზამის მარცვლები – 1 ს.კ.
მარილი
მოხარშეთ პელმენი ჩვეულებრივად, მარილიან წყალში, 7-8 წუთის განმავლობაში. გადაწურეთ, ამოავლეთ გახეხილ პარმეზანში და ოდნავ შებრაწეთ გრილზე ან ტაფაზე.
ხილი დაჭერით პატარა კუბებად, აურიეთ თაფლში და დაამატეთ დაჭრილი ნუში.
მაწონს შეურიეთ ცოტა მარილი და ნუში.
სერვირება:
მაწონი გადაიტანეთ თეფშზე, ზემოდან მოათავსეთ პელმენი, შემდეგ – ხილის ნაზავი და ბაზილიკის ფოთლები. მოაყარეთ თეთრი სეზამის მარცვლები და მიირთვით გაგრილებული.
გაამოთ!