ყველის ვარენიკი ისპანახით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
ყველის ვარენიკი – 500 გ
ისპანახი – 70 გ
ოხრახუში – 20 გ
ნიახური – 20 გ
მწვანე ხახვი – 2 ღერი
ტარხუნა - 2 ღერი
ბაზილიკი – 20 გ
ნიორი – 1 კბილი
ლიმონის წვენი – 50 მლ
თხილეული (ნუში/ნიგოზი) – 50 გ
მოცვი – 50 გ
არაჟანი – 100 გ
კარაქი – 50 გ
ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
ჯინჯერის მარინადი – 4 პატარა ნაჭერი
პილპილი
მარილი
მომზადება:
ყველის ვარენიკი ჩაყარეთ მდუღარე მარილიან წყალში, ჩაამატეთ ცოტა ზეთი, ხარშეთ 7-8 წუთის განმავლობაში, გადაწურეთ და გადადეთ გვერდზე, სხვა ინგრედიენტების მომზადებამდე.
ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და კარაქი. შებრაწეთ მოხარშული ვარენიკი დაჭრილ ნიორთან ერთად. თანდათან დაამატეთ დაკეპილი მწვანილი: ოხრახუში, ნიახური, ხახვი, ბაზილიკი, ისპანახი, ტარხუნა.
მოაყარეთ დაჭრილი თხილეული და ჩააწურეთ ლიმონი, რათა ვარენიკმა ყველა არომატი შეიწოვოს.
სერვირება:
თეფშზე გადაიტანეთ ვარენიკი, ზემოდან მოასხით არაჟანი, მორთეთ მოცვითა და მსუბუქად მოხალული თხილით. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ მოაყაროთ ცოტა ბაზილიკი და ჯინჯერის მარინადი.
მიირთვით და ისიამოვნეთ!